Snelle levertijd
Gratis verzending
Laagste Prijs Garantie
30 dagen bedenktijd
Niet goed? Geld terug!
Tot € 20.000
Kopersbescherming

5 essentiële tips voor het onderhoud van een kinderauto: verleng de levensduur van je accu auto

Essentiële tips onderhoud van een kinderauto

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind zolang mogelijk plezier heeft van zijn of haar kinderauto. Daarom is het belangrijk om de kinderauto goed te onderhouden. Hieronder vind je enkele handige tips voor het onderhoud van een kinderauto.

Onderhoud van een kinderauto

 1. Maak de kinderauto regelmatig schoon
  Net als bij een echte auto is het belangrijk om de kinderauto regelmatig schoon te maken. Hierdoor voorkom je dat vuil en stof zich ophopen en de prestaties van de kinderauto negatief beïnvloeden. Gebruik een zachte doek en milde zeep om de kinderauto schoon te maken. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en spuit de kinderauto niet direct met water schoon.
 2. Controleer de banden
  Controleer regelmatig de banden van de kinderauto op slijtage en spanning. Zorg ervoor dat de banden altijd voldoende opgepompt zijn en vervang versleten banden op tijd. Dit voorkomt niet alleen schade aan de kinderauto, maar verlengt ook de levensduur van de batterij.
 3. Bewaar de kinderauto op de juiste manier
  Wanneer de kinderauto niet in gebruik is, is het belangrijk om deze op de juiste manier te bewaren. Bewaar de kinderauto bijvoorbeeld binnen, op een droge plek en uit direct zonlicht. Hierdoor voorkom je dat de kinderauto beschadigd raakt door weersomstandigheden en verleng je de levensduur van de batterij.
 4. Laad de batterij regelmatig op
  Een belangrijke tip om de batterijduur van de kinderauto te verlengen, is om deze regelmatig op te laden. Laad de batterij de eerste keer volledig op voordat je de kinderauto voor het eerst gebruikt. Hierna is het aan te raden om de kinderauto na ieder gebruik op te laden. Wacht niet tot de batterij helemaal leeg is voordat je deze oplaadt. Hierdoor voorkom je dat de batterij diep ontladen raakt, wat de levensduur van de batterij negatief beïnvloedt.

Gebruik de kinderauto op een vlakke ondergrond

Tot slot is het belangrijk om de kinderauto op een vlakke ondergrond te gebruiken. Hierdoor voorkom je dat de motor van de kinderauto overbelast raakt en verleng je de levensduur van de batterij. Gebruik de kinderauto bijvoorbeeld op een verharde ondergrond, zoals een stoep, en vermijd het rijden over ruwe of oneffen oppervlakken.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kind zo lang mogelijk plezier heeft van zijn of haar kinderauto. Bovendien verleng je hiermee de levensduur van de batterij en voorkom je dat de kinderauto beschadigd raakt. Veel rijplezier!